Sådan Prøvekører du Biler på Professionel Vis

De fleste mennesker ved, at det ikke er en god idé at købe en bil, uden at man har prøvet at køre i den først. Den eneste undtagelse er, hvis man allerede har ejet nøjagtigt den samme bil før, og køber den i nøjagtigt samme stand, som man før har ejet bilen i. Men det hører sig nok sjældenhederne til, at folk køber en eksakt kopi af en bil de allerede ejer, eller som de plejede at eje.

Biler er nemlig utroligt forskellige, og det er helt og aldeles umuligt at få det fulde indtryk af dem, uden at køre en prøvetur. Du kan læse op på hver enkelt detalje om bilen: materialerne den produceret af, typen af motor der er i bilen, hvilken type affjedring den har, og så videre. Men det fortæller dig ikke hvordan bilen føles at køre i: det er ganske enkelt ikke muligt at omsætte alle disse tal og abstrakte koncepter til en tilsvarende følelse i kroppen. Så en prøvekørsel er absolut essentiel, hvis du ikke har lyst til at tage en blind chance, og risikere at købe en bil som du slet ikke har lyst til at køre i.

Det er som sådan ikke en ny idé: de fleste mennesker vælger at prøvekøre en bil før de skriver under på kontrakten. Men prøvekører de den på korrekt vis? Det er nemlig ikke alle prøveturer der fortæller dig ligeså meget om en bil: og hvis du ikke får mest muligt ud af din prøvetur, så risikerer du stadig at blive skuffet over bilen på sigt.

Jeg har selv købt og solgt biler i mere end 14 år, og det har givet mig en helt masse erfaringer, som jeg gerne deler ud af. En af de primære ting jeg ynder at lære folk er, hvordan de prøvekører biler på professionel vis. Når ens job er at købe og sælge biler, så kan det virkeligt mærkes, hvis man ikke undersøger bilerne på tilstrækkelig vis. Efter at have brændt nallerne en del gange får en mand som jeg altså efterhånden forfinet deres tilgang til at prøvekøre biler.

Lad os sige du har fundet en kia optima der sælges af en bilforhandler i Silkeborg. Før du overhovedet tager hen til forhandleren, så bør du finde et kort frem, og nærstudere området omkring forhandleren. Du er på jagt efter 3 ting: de nærmeste bakker, den nærmeste motorvej, og de steder man kan forvente kø-dannelse. Når du har markeret dem på kortet, så kan du tage af sted, og bede om en prøvetur i bilen.

Nu kører du ganske enkelt din Kia Optima ud til hvert enkelt af disse steder. Læg mærke til hvordan den opfører sig når den kører op og ned af bakker: kan motoren følge med? Hvordan føles det at køre på motorvejen: føler du dig sikker og i kontrol, eller er det nervepirrende? Og til sidst: reagerer bilen hurtigt nok i forbindelse med start- og stop i en kø?