Der er Masser af Brugte Biler på Markedet i Dag

Jeg tror endelig jeg har fundet ud af, hvorfor folk går og køber biler fra ny af, når nu det er så meget billigere og smartere at købe en brugt bil. Det er noget der har gået mig på i årevis, og jeg har hele tiden rendt rundt med en frygt for, at der er et eller andet jeg har overset, og som jeg derfor har misset ud på fordi jeg altid har insisteret på at handle brugt. Men nej, jeg tror simpelthen at grunden til folk køber brugte biler er fordi det er en gammel vane, som simpelthen bare ikke bliver udfordret af alle mennesker.

Hvis vi skruer tiden nogle år tilbage, var det nemlig stort set alle der købte nye biler. Det var der flere grunde til, og ingen af disse grunde holder i dag.

Biler var endnu ikke specielt udbredte, og de var også ret dyre i forhold til folks indkomst. Det betød, at der ikke var særligt mange brugte biler til salg. For at et brugtmarked er værd at tjekke ud kræver det, at der er et stort nok antal folk der sælger deres brugte biler. Men når det er begrænset hvor mange der har en bil, så er det også begrænset hvor mange der kan sætte en til salg. Derudover har folk der anskaffer sig en bil typisk brug for en bil: og hvis de sælger den de allerede har, skal de ud at købe sig en anden, og det er jo dyrt. Så dem der havde biler kunne ikke finde på at sælge: de ville i stedet reparere den de havde, og havde primært fokus på den som et praktisk køretøj.

Men i dag er det jo anderledes! Stort set alle har en bil i dag, hvilket betyder at der hele tiden er masser af folk der har mulighed for at sælge deres bil. Derudover er biler blevet til langt mere end bare praktiske køretøjer. Der findes så mange forskellige modeller af biler på markedet, og mindst ligeså mange grunde til at anskaffe sig en bil. Folk skifter bil hvis de føler at en anden vil give dem en bedre køreoplevelse, eller passe bedre til deres specifikke behov. Nogle gange har man bare lyst til noget nyt, og så sætter man den til salg, så man har nogle penge til en ny bil. Markedet for brugte biler er altså enormt nu! Sidst jeg skulle købe en brugt bil var det umuligt for mig at danne mig et overblik over alt hvad der var til salg. Så jeg var nødt til at skære nogle muligheder fra. Det gjorde jeg ved at beslutte mig for et bilmærke fra starten af. Det var noget mere overskueligt bare at sammenlign Nissan priser, end at skulle sammenligne priser på alle modeller fra alle mærker.

Men folk tænker ikke altid over deres handlingsmønstre. De tænker tilbage på sidste gang de købte en bil, og der købte de en ny. De tænker ikke over, at de var nødt til at købe en ny bil første gang: men at det i dag giver langt mere mening at handle brugt.