Brugte Biler i Virksomheden er Måske Fremtiden

Når der er krise i landets økonomiske forhold, så er det noget der skaber udfordringer for erhvervslivet. Det er selvfølgeligt en hård omgang for dem, der driver forretning, og der er mange der må lide store tab i den forbindelse. Hvis vi kigger lidt optimistisk på det, så er det dog også denne slags trænge kår, der skaber grobund for nye og kreative tilgange til at drive forretning. Når vi mødes med nye udfordringer, så er det dem, der kommer op med de nye løsninger, der vinder frem. Der gives altså plads til innovation og nytænkning, og det kan være utroligt godt for landet på den lange bane.

Et af de områder hvor der godt kunne se ud til at ske noget nyt, er når det kommer til firmabilerne. Traditionelt set, så har firmabiler altid været nye biler. Det er så udbredt, at firmabilen er en ny bil, at mange slet ikke stiller spørgsmålstegn ved det. Men det er faktisk noget, der har givet okay mening, som tingene har set ud hidtil. For det første, så er en firmabil typisk kun noget der stilles til rådighed af et firma, der allerede klarer sig rigtigt godt. Biler koster mange penge, og det giver derfor kun mening for en virksomhed at investere i den slags, hvis den allerede laver en flot profit. Det betyder med andre ord, at den typiske virksomhed der køber en firmabil, også er en virksomhed der har råd til at købe en ny bil frem for en brugt bil.

Derudover er der tanker om ?image?. For mange virksomheder er det vigtigt, at de ikke bare er succesfulde men også opfattes som succesfulde. En virksomhed med et stærkt brand har nemlig lettere ved at tiltrække sig investorer, kunder og medarbejdere. Her har man i lang tid frygtet, at det vil kunne skade virksomhedens image, hvis den handler brugt. Måske vil folk stille spørgsmålstegn ved det, og tænke at de måske ikke har råd til at handle ny bil? Så det sikre valg har i lang tid været, at købe nye biler som firmabiler.

Men nu hvor vi er i en krise, er det muligt at der kan blive vendt lidt rundt på tingene. For en virksomhed, der allerede har etableret sig i et marked, hvor det er nyttigt at have firmabiler, kan man ikke bare sådan holde op med at investere i dem. Men hvad gør man, når den økonomiske situation gør, at man ikke har råd til at udvide flåden? Svaret er enkelt: køb brugte biler. Brugte biler er billigere end nye biler, og de gør et ligeså godt stykke arbejde. Så det er en løsning der giver mening.

På image-siden har tingene også forandret sig. Der er blevet mere fokus på klima-forandringerne, og det gør at mange gerne vil støtte grønne initiativer. Det er langt mere ?grønt? at købe en brugt bil, fordi sådan et køb ikke øger efterspørgslen på produktionen af nye biler. Det er altså både billigere, og mere miljørigtigt, at købe brugte biler som firmabiler.